KLÍČOVÉ RADY PRO VÁŠ NEZaPOMENUTELNÝ DEN


Svatební harmonogram

Připravuješ se na svůj velký den a přemýšlíš, jak všechno zvládnout bez toho, aby se z tebe stala nervózní troska? Neboj, v tomto článku o svatebním harmonogramu ti chci ukázat, jak na to. Jsem tu, abych ti pomohla rozložit celý den do přehledného plánu, který ti umožní vychutnat si každou chvíli, aniž bys musela běhat v panice. Od ranních příprav po večerní tanec, mám pro tebe spoustu skvělých rad a tipů. Tak pojďme společně vytvořit svatební den, který bude stejně jedinečný a nádherný, jako budeš ty ve svůj svatební den.

Úvod do svatebního plánování


Běžně dostávám dotazy, jak správně naplánovat svatební den. Na každé schůzce před svatbou pečlivě zkoumám požadavky snoubenců a spolu nacházíme vhodná řešení. Vždy radím, aby byl svatební harmonogram braný spíše jako průvodce než pevný scénář. Ve svatební den nejde vše plánovat na minutu přesně, jako to bývá v běžném životě. Nezapomeňte, že svatba není obyčejná schůzka nebo událost z kalendáře. Kromě toho, přesunování desítek hostů z místa na místo může být náročné. Každou svatbu je třeba brát jako unikátní událost a přistupovat k plánování s otevřenou myslí.


Přípravy před obřadem


Nejdříve je důležité si ujasnit, co je třeba stihnout a co je pro vás nejdůležitější. Klíčovým faktorem je doba potřebná na přípravu nevěsty a čas, kdy je naplánovaný obřad. Vlasový stylista, nebo kadeřnice vám na zkoušce ukáže různé varianty účesů a sdělí vám, jak dlouho bude trvat jejich realizace. Doba úpravy vlasů bývá obvykle mezi 45 a 90 minutami, v závislosti na složitosti účesu. Družičky se mohou připravovat současně, přičemž pro ně může být vhodné zajistit další kadeřnici.


Líčení a příjezd hostů

Obvyklým postupem je, že po úpravě účesu následuje líčení. S ohledem na mé zkušenosti doporučuji nechat líčení na profesionální vizážistku. Líčení trvá obvykle asi hodinu, ale pokud se budou líčit i družičky, kamarádky nebo maminky, je dobré mít k dispozici další vizážistku. Během tohoto času mohou hosté dorazit a probíhá zdobení vozidel. Pokud plánujete dekorace na hostinu až v den svatby, doporučuji tuto úlohu svěřit přátelům nebo ženichovi.


Přesun na místo obřadu

Následuje přesun na místo obřadu, což záleží na tom, zda se nevěsta připravuje doma, v hotelu, či přímo na místě konání. Doba přesunu je ovlivněna vzdáleností a počtem automobilů. Oddávající obvykle vyžadují před obřadem určité dokumenty, proto je dobré mít vše připravené.

Obřad

Jakmile nastane čas obřadu, nevěsta se objeví a začíná vrchol dne. Délka obřadu se liší,

od 15 minut až po hodinu, v závislosti na formě a místě konání. Po obřadu obvykle následují gratulace novomanželům. V závislosti na místě konání může být třeba urychlit odchod z obřadní síně. Po gratulacích následuje tradiční špalír. Doporučuji vyhnout se házení rýže a zvolit například papírové konfety nebo bublifuky pro lepší efekt a pohodlí.


Skupinové focení

Po špalíru následuje skupinové fotografování, které je ideální uskutečnit hned po obřadu. Tento čas je vhodný i z toho důvodu, že někteří hosté mohou opustit oslavu po obřadu. Mám skvělý tip, který sdílím s klienty- připravte si seznam skupin. Toto uspořádání pomáhá předejít nepříjemným situacím v rodinných vztazích a zefektivňuje proces fotografování.


Hostina a volná zábava

Po skupinovém fotografování následuje hostina. Novomanžele obvykle čeká přivítací přípitek a první společný úklid jako manželský pár. Po usazení hostů je milé mít proslov, obvykle od otce nevěsty nebo od ženicha. Tradiční knedlíčková polévka je stále populární, ačkoli se v poslední době objevuje trend rautů. Hlavní chod nebo raut je většinou klidnější částí, což poskytuje příležitost novomanželům na krátké novomanželské focení.


Večerní party a první novomanželský tanec

Večerní program začíná prvním tancem, který je vhodné naplánovat až na pozdější večerní hodinu. První tanec je signálem pro hosty, aby se připojili na parket. Po prvním tanci následuje tanec s rodiči a poté volná zábava. Okolo půlnoci se často pouštějí lampiony štěstí nebo prskavky.


Svatební den je plný nezapomenutelných momentů a krásných vzpomínek, které budou novomanželé a jejich hosté vzpomínat po mnoho let.