TĚHOTENSKÉ FOCENÍ: 6 TIPŮ PRO PERFEKTNÍ TĚHU FOTKY


Těhotenství je jedinečná a neopakovatelná fáze v životě každé ženy, plná očekávání a zázraku nového života. Jako taková si zaslouží být zachycena v celé své kráse a jedinečnosti. Těhotenské focení je skvělým způsobem, jak uchovat vzpomínky na tyto nezapomenutelné chvíle. Ať už je vaše bříško malé nebo už se nemůžete dočkat, až vaše miminko spatří světlo světa, každý snímek z těchto okamžiků bude cenným pokladem pro celý život.


Nicméně, příprava na těhotenské focení může být pro mnohé novou a možná i trochu stresující zkušeností. Od výběru dokonalého oblečení, které zvýrazní vaše bříško, po nalezení ideálního prostředí pro fotografování, je třeba vzít v úvahu mnoho aspektů. Cílem tohoto článku je poskytnout vám užitečné tipy a rady, jak z vašeho těhotenského focení udělat radostnou a bezstarostnou zkušenost. Přečtěte si, jak si vybrat nejlepší oblečení, kde fotit, jaké líčení a účes zvolit, a jak efektivně komunikovat s vaším fotografem, aby vaše fotky dokonale odrážely tento neopakovatelný čas v vašem životě.

1. Výběr oblečení: klíč k dokonalým snímkům


Výběr oblečení pro těhotenské focení má zásadní vliv na celkový vzhled a atmosféru fotografií. Klíčem je najít rovnováhu mezi stylem a pohodlím. Těhotenské šaty, které elegantně zvýrazňují bříško, jsou populární volbou. Měly by podtrhovat vaši siluetu, aniž by vás příliš svíraly. Pro více ležérní vzhled jsou ideální těhotenské legíny nebo kalhoty spolu s volným topem. Nebojte se experimentovat s barvami a vzory, ale pamatujte, že jednoduchost často vede k nejlepším výsledkům. Doplněk v podobě šálu nebo šperků může vašemu outfitu dodat osobitý nádech.


V některých ateliérech dokonce půjčují šaty, které vám pomůžou v tom, abyste se cítila jako bohyně. Alespoň na tom focení, když už si člověk 9 měsíců nepřipadá tak dokonale a ve své kůži.

těhotenské focení praha

2. Čas a místo: ideální prostředí


Čas a místo focení mají značný dopad na konečný dojem z fotografií. Pokud jde o čas, mnoho fotografů včetně mě, doporučuje tzv. "zlatou hodinu" - krátce před západem slunce, kdy je světlo měkké a lichotivé. Co se týče místa, zvažte, co nejlépe odráží váš osobní styl a pohodlí. Venkovní lokace jako parky nabízejí přirozené pozadí a krásné světlo. Pro intimnější a osobnější fotografie může být ideální studio, nebo ateliér, kde máte dokonalé soukromí.


Já často fotím v ateliéru Whitecastle v Berouně a nebo v industriálním ateliéru v Praze.

3.Make-up a Účes: Přirozenost nad Vše


Make-up a účes by měly být v souladu s přirozeným stylem focení. Mírný make-up, který zdůrazňuje vaše přirozené rysy, je obvykle nejlepší volbou. V případě účesu volte jednoduché a pohodlné styly, které doplňují celkový vzhled, aniž by odváděly pozornost od hlavního motivu - vašeho těhotenského bříška. Před focením se vyhněte experimentům s novými kosmetickými produkty nebo účesy, abyste předešli nežádoucím reakcím nebo nespokojenosti.

těhotenské fotografie praha

4.Výběr Oblečení: Klíč k Dokonalým Snímkům


Otevřená a upřímná komunikace s fotografem je klíčová. Před focením diskutujte o svých představách, přáních a očekáváních. Řekněte si, jaké styl fotografií preferujete, zda máte rádi klidné nebo spontánní snímky. Pokud máte jakékoliv obavy nebo se stydíte ohledně určitých částí těla, neváhejte o tom mluvit. Profesionální fotograf by měl být schopen přizpůsobit se vašim potřebám a pomoci vám cítit se pohodlně a sebejistě.

5.Příprava před focením


Na den focení se snažte být co nejvíce uvolněná a odpočatá. Dopřejte si dostatečný spánek předchozí noc a plánujte focení tak, abyste měla dostatek času na přípravu bez stresu a spěchu. Nezapomeňte se řádně najíst a hydratovat, aby vám bylo během focení dobře. Připravte si vše potřebné s předstihem, včetně oblečení, make-upu a rekvizit. Přistupujte k focení jako k příležitosti pro zábavu a oslavu vašeho těhotenství, nikoli jako k povinnosti. Pamatujte, že cílem je vytvořit krásné vzpomínky, které budou zaznamenány na fotografiích.

6.Rekvizity s vlastním příběhem


Přineste si na focení rekvizity, které pro vás mají význam - třeba ultrazvukový snímek, dětské botičky, nebo speciální šperky. Tyto předměty dodají vašim fotografiím osobní nádech a učiní je ještě výjimečnějšími.

Chcete také krásné a vkusné těhotenské fotky?


+420 777 735 420

Napsat email