Staročeská stodola Chrášťany u Rakovníka

Jedno místo na obřad i na hostinu a za výbornou cenu!


V Chrášťanech jsem fotila už mockrát, ale každý rok je něco jinak, něco nově přidělané, vylepšené a zlepšené. Obrovským pozitivem je to, že na jednom místě můžete mít obřad, hostinu i párty. Chrášťany jsou samy o sobě dost o ničem, jak se říká chcípnul tam pes, ale stodola to vše vynahradí. Parkování je před v rámci návsi a poté vstupujete do dvora před stodolou. Tam je několik stolů na sezení a prostor pro klábosení hostů.


Stodola sama o sobě je velmi prostorná s obrovským vchodem dvoukřídlými dvěrmi, jedněmi dveřmi na zahradu za stodolou, pódiem a barem.

Obřad se dá udělat na několika místech, ovšem nejčastější je mezi jezírkama za stodolou. Jezírko je také takovou dominantou celé zahrady- zažila jsem svatbu, kdy asi v devět večer všichni naskákali do vody a to byla teprve jízda :-D To, že pak všichni tancovali v prádle už byla jenom třešnička na dortu:D

Každopádně to docela celé tohle svatební misto vystihuje- je to hoooodně na pohodu. takže pro někoho, kdo nechce vyložene fancy svatbu, ale spíš takovou rodinou, pohodovou a milou sešlost je to to pravé ořechové!


Výhodou je také to, že světýlka a částečná výzdoba je tuším už součástí stodoly, takže si ušetříte hodně práce s dekorováním. Je asi zžejmé, že se tam hodí boho výzdoba, přírodní materiály...


Co se týče ubytování, tak je nějaká možnost ubytování v karavanech na zahradě, ale to jsem nikdy neviděla. Podle majitele bude časem něco vybudováno, ale momentálně je to spíše ve fázi "bez ubytování". V nejbližším okolí je pro ubytování hostů Rakovník, případně Nesuchyně.


Důležitou věcí je ale především catering a jídlo. Stodola sama o sobě nemá žádné možnosti jídla, což pro někoho může být nevýhoda, ale pro spoustu z vás velká výhoda- můžete si vše udělat po svém a tím pádem hodně ušetřit! V Chrášťanech spolupracují především s Catering Menzl z Rakovníka. Tio umí zařidit nejen jídlo, raut, obsluhu, ale také kompletní dekorace. Od obřadní brány, výzdoby stolů, až po zapůjčení luxusního Mercedesu :-) A věřte mi, že ta jejich cena vás dostane- a kvalita jídla je naprosto topová.


Cena je okolo 30.000 Kč